Punjeno pecivo

Testa i Pite

Bottom Shape
Article Image
  • Marina N
  • /
  • 90 min min

Sastojci

  • Mleko:300 ml
  • Svež kvasac :20 gr
  • Šećer:1 kašika
  • Brašno :500 gr + 50gr da se premesi testo
  • So:1 kašika
  • Ulje:50 ml
  • Pileće belo meso:500 gr
  • Šampinjoni:1 pakovanje (400 gr)
  • Pavlaka za kuvanje :200 ml
  • Ulje:za prženje mesa
  • Začini po želji:so, biber, ljuta papričica, chilli sos...
  • Kačkavalj:za rendanje (po želji)
  • Žumance:za premazivanje

Dobrodošli u recept za ukusno punjeno pecivo koje će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i mekanom teksturom. Ovo pecivo je idealan izbor za doručak, užinu ili kao dodatak vašem omiljenom obroku. Sa raznovrsnim punjenjem i hrskavom korom, ovo pecivo će zadovoljiti i najprobirljivije ukuse. Priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena, a rezultat je fantastičan. Saznajte kako lako možete napraviti ovo punjeno pecivo kod kuće i uživati u njegovom divnom ukusu u udobnosti svog doma

Sastojci

  • Mleko:300 ml
  • Svež kvasac :20 gr
  • Šećer:1 kašika
  • Brašno :500 gr + 50gr da se premesi testo
  • So:1 kašika
  • Ulje:50 ml
  • Pileće belo meso:500 gr
  • Šampinjoni:1 pakovanje (400 gr)
  • Pavlaka za kuvanje :200 ml
  • Ulje:za prženje mesa
  • Začini po želji:so, biber, ljuta papričica, chilli sos...
  • Kačkavalj:za rendanje (po želji)
  • Žumance:za premazivanje

Priprema

1.

Ugrejati mleko (da bude sobne temperature), odvojiti 100 ml dodati kvasac i šećer, promešati i sačekati da se kvasac aktivira. U određenu posudu sipati 500 gr brašna, so, promešati, dodati aktiviran kvasac, ostatak mleka i oko 30 ml ulja. Umesiti testo, preliti ga sa ostatkom ulja, još jednom premesiti, pokriti i ostaviti na toplom da se testo udvostruči. Dok testo odmara, pripremamo nadev.

2.

Iseckati piletinu na kockice, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane dok seckamo šampinjone. Kada smo iseckali šampinjone, u tiganj stavimo ulje da se zagreje zatim stavimo piletinu da se peče dok ne dobije zlatnu boju, odmah dodajemo šampinjone, smanjimo vatru na umerenu temperaturu i dinstamo sve zajedno dok voda iz šampinjona ne ispari. Kada je voda isparila, dodamo pavlaku i ostavimo da krčka nekih 10 min, dok se smesa ne zgusne. Sklanjamo sa vatre da se nadev prohladi, probamo nadev i ukoliko je potrebno dodajte još začina po želji.

3.

Nadošlo testo izvadimo iz vangle i stavimo ga na sto koji smo prethodno pobrašnjavili, premesimo i razvučemo oklagijom na pravougaonik. Isečemo na kvadrate i svaki kvadratić punimo pripremljenim nadevom, stavimo malo narendanog kačkavalja i spojimo ivice kvadrata da otprilike izgleda kao mali džak. Kada smo napunili kvadratiće, premeštamo ih na pleh koji smo obložili pek papirom, premažemo ih žumancetom i ostavimo ih dok nam se rerna ne ugreje na 200 stepeni.

4.

Kada nam se rerna ugreje, stavimo pripremljeno pecivo da se peće oko 25 minuta, zavisno od jačine rerne. Znaćete da je pecivo gotovo kada dobije zlatnu boju. Uživajte u ukusu!

Alati

Bottom Shape

Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.

ZdravaIshrana.rs

Preuzmite besplatno aplikaciju za vaše mobilne uređaje

Bottom Shape

Našu aplikaciju za vaše mobilne uređaje možete preuzeti u Google Play i Apple prodavnici.

Google Play App Store
Phone VIew

Novosti

Bottom Shape

Ostanite informisani o najnovijim trendovima, istraživanjima i savetima iz sveta ishrane.
Otkrijte kako pravilna ishrana može unaprediti vaše zdravlje, energiju i celokupan kvalitet života.

Article Image
Article Image
Article Image
Article Image
Article Image

Autofagija

Verovatno veći deo svog života niste bili svesni autofagije, iako...

Opširnije
Article Image

Izbegavajte trans masti

Trans masti se često nalaze u čipsu, kokicama i prženoj...

Opširnije
Article Image

Alergije kod dece – uzroci i lečenje

Bilo koja hrana može izazvati alergijsku reakciju, ali 90% alergija...

Opširnije
Article Image

Aditivi u Hrani

Aditivi igraju značajnu ulogu u prehrambenoj industriji, budući da se...

Opširnije
Article Image

Domaći hleb

Danas, u vremenu kada brza hrana i industrijski proizvedeni proizvodi...

Opširnije
Article Image

Srpska salata

Dobrodošli u ukusni svet tradicionalne srpske kuhinje! Srpska salata je...

Opširnije
Article Image

Povrće i škampi preliveni soja-sosom

Dobrodošli u recept koji će vas osvojiti brzinom pripreme i...

Opširnije
Article Image

Slatki kupus sa junetinom

Priprema čorbastog slatkog kuvanog kupusa sa junetinom nije samo proces...

Opširnije

Pročitajte šta naši posetioci kažu o nama

Bottom Shape

Otkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.

Ovo je neverovatno...

Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!

review-avatar

Marija Jokić

Digital Marketing Specialist

Odlična fleksibilnost

Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.

review-avatar

Jovana Sinđelić

App Developer

Jednostavno i korisno!

Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!

review-avatar

Jelena Joksimović

Protocol

Mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu i budite uvek unapred obavešteni o novostima iz oblasti zdrave ishrane.