Dobrodošli u recept za ukusno punjeno pecivo koje će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i mekanom teksturom. Ovo pecivo je idealan izbor za doručak, užinu ili kao dodatak vašem omiljenom obroku. Sa raznovrsnim punjenjem i hrskavom korom, ovo pecivo će zadovoljiti i najprobirljivije ukuse. Priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena, a rezultat je fantastičan. Saznajte kako lako možete napraviti ovo punjeno pecivo kod kuće i uživati u njegovom divnom ukusu u udobnosti svog doma
Ugrejati mleko (da bude sobne temperature), odvojiti 100 ml dodati kvasac i šećer, promešati i sačekati da se kvasac aktivira. U određenu posudu sipati 500 gr brašna, so, promešati, dodati aktiviran kvasac, ostatak mleka i oko 30 ml ulja. Umesiti testo, preliti ga sa ostatkom ulja, još jednom premesiti, pokriti i ostaviti na toplom da se testo udvostruči. Dok testo odmara, pripremamo nadev.
Iseckati piletinu na kockice, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane dok seckamo šampinjone. Kada smo iseckali šampinjone, u tiganj stavimo ulje da se zagreje zatim stavimo piletinu da se peče dok ne dobije zlatnu boju, odmah dodajemo šampinjone, smanjimo vatru na umerenu temperaturu i dinstamo sve zajedno dok voda iz šampinjona ne ispari. Kada je voda isparila, dodamo pavlaku i ostavimo da krčka nekih 10 min, dok se smesa ne zgusne. Sklanjamo sa vatre da se nadev prohladi, probamo nadev i ukoliko je potrebno dodajte još začina po želji.
Nadošlo testo izvadimo iz vangle i stavimo ga na sto koji smo prethodno pobrašnjavili, premesimo i razvučemo oklagijom na pravougaonik. Isečemo na kvadrate i svaki kvadratić punimo pripremljenim nadevom, stavimo malo narendanog kačkavalja i spojimo ivice kvadrata da otprilike izgleda kao mali džak. Kada smo napunili kvadratiće, premeštamo ih na pleh koji smo obložili pek papirom, premažemo ih žumancetom i ostavimo ih dok nam se rerna ne ugreje na 200 stepeni.
Kada nam se rerna ugreje, stavimo pripremljeno pecivo da se peće oko 25 minuta, zavisno od jačine rerne. Znaćete da je pecivo gotovo kada dobije zlatnu boju. Uživajte u ukusu!
Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.
Svinjska mast je tradicionalna namirnica koja se sve više vraća...
OpširnijeElektroliti bukvalno “napajaju” vaše mišiće. To su minerali poput natrijuma,...
OpširnijeKada je reč o održavanju svežine i potentnosti vaših suplemenata,...
OpširnijeKozije mleko često se koristi u zemljama poput Bangladeša, Pakistana...
OpširnijeU svetu slatkiša, pronalaženje zdravih, ali istovremeno ukusnih opcija može...
OpširnijeČokoladni banana hleb je savršen spoj bogatog čokoladnog ukusa i...
OpširnijeZucchini rolls sa sirom i začinskim biljem su savršeno predjelo...
OpširnijeOtkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.
Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!
Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.
Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!