Pesto sos od bosiljka i spanaća

Sosovi

Bottom Shape
Article Image
  • Marina N
  • /
  • 20 min min

Sastojci

  • Bebi spanać:1 ½ šolja
  • Pečene borovnice:1/2 šolje
  • Svež bosiljak:3/4 šolje
  • Extra devičansko maslinovo ulje:1/2 šolje
  • Beli luk:4 čena (oljuštena i iseckana na četvrtine)
  • Svež limunov sok:1 kašika
  • So:3/4 kašičice
  • Rendana kora limuna:1/2 kašičice
  • Mleveni crni biber:1/2 kašičice
  • Rendani parmezan:1/2 šolje

Ovaj sos od svežeg spanaća i bosiljka je savršen za zamrzavanje u kalupu za led. Lako je izvaditi nekoliko kockica iz zamrzivača i dodati ih u pastu kao brz i jednostavan obrok. Ako želite, Parmezan sir možete izostaviti i dodati ga nakon što se sos odmrzne.

Sastojci

  • Bebi spanać:1 ½ šolja
  • Pečene borovnice:1/2 šolje
  • Svež bosiljak:3/4 šolje
  • Extra devičansko maslinovo ulje:1/2 šolje
  • Beli luk:4 čena (oljuštena i iseckana na četvrtine)
  • Svež limunov sok:1 kašika
  • So:3/4 kašičice
  • Rendana kora limuna:1/2 kašičice
  • Mleveni crni biber:1/2 kašičice
  • Rendani parmezan:1/2 šolje

Priprema

1.

Stavite spanać, bosiljak, borovnice, parmezan, 2 kašike maslinovog ulja, beli luk, sok od limuna, so, koricu limuna i biber u blender. Blendirajte dok ne postane gotovo glatko, povremeno skidajući smesu sa ivica posude špatulom ako je potrebno..

2.

Lagano dodajte preostalo maslinovo ulje u smesu ponovo izblendirajte dok ne postane glatka. Uživajte u ukusu!

Alati

Bottom Shape

Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.

ZdravaIshrana.rs

Preuzmite besplatno aplikaciju za vaše mobilne uređaje

Bottom Shape

Našu aplikaciju za vaše mobilne uređaje možete preuzeti u Google Play i Apple prodavnici.

Google Play App Store
Phone VIew

Novosti

Bottom Shape

Ostanite informisani o najnovijim trendovima, istraživanjima i savetima iz sveta ishrane.
Otkrijte kako pravilna ishrana može unaprediti vaše zdravlje, energiju i celokupan kvalitet života.

Article Image
Article Image
Article Image
Article Image
Article Image

Autofagija

Verovatno veći deo svog života niste bili svesni autofagije, iako...

Opširnije
Article Image

Izbegavajte trans masti

Trans masti se često nalaze u čipsu, kokicama i prženoj...

Opširnije
Article Image

Alergije kod dece – uzroci i lečenje

Bilo koja hrana može izazvati alergijsku reakciju, ali 90% alergija...

Opširnije
Article Image

Aditivi u Hrani

Aditivi igraju značajnu ulogu u prehrambenoj industriji, budući da se...

Opširnije
Article Image

Domaći hleb

Danas, u vremenu kada brza hrana i industrijski proizvedeni proizvodi...

Opširnije
Article Image

Srpska salata

Dobrodošli u ukusni svet tradicionalne srpske kuhinje! Srpska salata je...

Opširnije
Article Image

Povrće i škampi preliveni soja-sosom

Dobrodošli u recept koji će vas osvojiti brzinom pripreme i...

Opširnije
Article Image

Slatki kupus sa junetinom

Priprema čorbastog slatkog kuvanog kupusa sa junetinom nije samo proces...

Opširnije

Pročitajte šta naši posetioci kažu o nama

Bottom Shape

Otkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.

Ovo je neverovatno...

Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!

review-avatar

Marija Jokić

Digital Marketing Specialist

Odlična fleksibilnost

Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.

review-avatar

Jovana Sinđelić

App Developer

Jednostavno i korisno!

Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!

review-avatar

Jelena Joksimović

Protocol

Mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu i budite uvek unapred obavešteni o novostima iz oblasti zdrave ishrane.