Zamislite kremasto zadovoljstvo koje se topi u ustima, savršeno mekano i osvežavajuće – upravo to donose tradicionalne ledene kocke. Ova jedinstvena poslastica nije samo desert, već prava čarolija koja oživljava sva čula. Njihova blaga slatkost i bogatstvo tekstura čine ih idealnim izborom za razne prilike, bilo da su to porodična okupljanja ili svečane prilike.
U svakom zalogaju, ove ledene kocke nose sa sobom mirisnost prošlih vremena, podsećajući nas na tople domaće kuhinje i nezaboravne trenutke deljenja radosti sa voljenima. Njihova jednostavna elegancija čini ih pravim osveženjem u svakoj prilici, dok nas istovremeno vodi na putovanje kroz tradicionalne ukuse našeg kulturnog nasleđa.
Priprema ovih ledene kocki nije samo proces stvaranja slatkiša, već i prilika za stvaranje trajnih uspomena i povezivanje sa dragim osobama. Sa svakim slojem pažljivo pripremljenim, ove kocke postaju više od običnog deserta – postaju simbol ljubavi, topline i harmonije koji se dele sa svakim zalogajem
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 6 žumanaca, sjediniti pa polako dodavati 6 kašika brašna, kakao i 1/2 praška za pecivo, sve vreme muteći smesu mikserom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 20 min.
Dok se patišpanj peče pripremiti šerbet: stavimo 400 ml vode sa 14 kašika šećera da proključa, zatim smanjiti temperaturu, ostaviti još par minuta da se šerbet kuva i isključiti ringlu. Šerbet ne pomeramo sa tople ringle. Topao patišpanj preliti sa toplim šerbetom i ostavimo da se hladi dok pripremamo fil.
Fil: 12 kašika šećera pomešati sa 13 kašika brašna i malo mleka, umutiti da nema grudvica i zakuvati u preostalo mleko koje vri. Smanjiti temperaturu na minimum i mešati 5-10 minuta dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti fil da se potpuno ohladi.
U određenoj posudi margarin sjediniti sa šećerom u prahu,vanil šećerom i potpuno ohlađenim filom. Ohlađeni patišpanj nafilujemo pripremljenim filom, špatulom ga izravnamo i prelijemo sa prethodno spremljenom glazurom od čokolade. Glazuru spremamo tako što čokoladu izlomimo u određenu posudu, dodamo 12 kašika ulja i stavimo da se sve sjedini na pari, povremeno promešamo i kada se čokoladi skroz istopi glazura je gotova i spremna za upotrebu. Uživajte u savršenstvu ukusa, prijatno!
Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.
Svinjska mast je tradicionalna namirnica koja se sve više vraća...
OpširnijeElektroliti bukvalno “napajaju” vaše mišiće. To su minerali poput natrijuma,...
OpširnijeKada je reč o održavanju svežine i potentnosti vaših suplemenata,...
OpširnijeKozije mleko često se koristi u zemljama poput Bangladeša, Pakistana...
OpširnijeU svetu slatkiša, pronalaženje zdravih, ali istovremeno ukusnih opcija može...
OpširnijeČokoladni banana hleb je savršen spoj bogatog čokoladnog ukusa i...
OpširnijeZucchini rolls sa sirom i začinskim biljem su savršeno predjelo...
OpširnijeOtkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.
Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!
Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.
Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!