Kremasta Piletina sa Pastom

Glavna jela

Bottom Shape
Article Image
  • Marina N
  • 2-3 osobe
  • 30 min min

Sastojci

  • Pileći file :2 kom ( iseckana na kockice )
  • Kajun začin :2 kašičice
  • Piri piri začin (ako nemate piri piri začin možete dodati chili sos ili mlevenu ljutu papriku):1 kašičica
  • Maslinovo ulje:4 kašičice
  • Puter:2 kašike
  • Maslinovo ulje :2 kašike ( dodatno )
  • Crni luk ( iseckan ):1 kom
  • Beli luk :4 čena ( sitno iseckana )
  • Paradajz pire:2 kašičice
  • Mešani začini ( origano, bosiljak, timijan ):2 kašičice
  • So:1 kašičica
  • Voda:800 ml
  • Pasta (penne, fusili ili bilo koja druga vrsta):200 gr
  • Pavlaka za kuvanje :200 ml
  • Svež peršun ( iseckan ):dodati po ukusu
  • Mocarela sir ( izrendan ):dodati količinu po ukusu

Ovaj recept za kremastu piletinu sa pastom kombinuje bogate začine kao što su kajun i piri piri (ako nemate piri piri začin možete dodati chili sos ili mlevenu ljutu papriku), koji daju pikantan ukus sočnoj piletini, sa savršeno kremastim sosom od pavlake i mocarele.

Ukusna kombinacija aromatičnog luka i belog luka, paradajz pirea i mešavine začina, obogaćena blagim, ali kremastim završnim slojem, čini ovo jelo pravim uživanjem za nepce. Idealno za brz i ukusan obrok, posebno kada želite nešto što je jednostavno za pripremu, a bogato ukusom.

Sastojci

  • Pileći file :2 kom ( iseckana na kockice )
  • Kajun začin :2 kašičice
  • Piri piri začin (ako nemate piri piri začin možete dodati chili sos ili mlevenu ljutu papriku):1 kašičica
  • Maslinovo ulje:4 kašičice
  • Puter:2 kašike
  • Maslinovo ulje :2 kašike ( dodatno )
  • Crni luk ( iseckan ):1 kom
  • Beli luk :4 čena ( sitno iseckana )
  • Paradajz pire:2 kašičice
  • Mešani začini ( origano, bosiljak, timijan ):2 kašičice
  • So:1 kašičica
  • Voda:800 ml
  • Pasta (penne, fusili ili bilo koja druga vrsta):200 gr
  • Pavlaka za kuvanje :200 ml
  • Svež peršun ( iseckan ):dodati po ukusu
  • Mocarela sir ( izrendan ):dodati količinu po ukusu

Priprema

1.

Piletinu iseckajte na kockice, pospite kajun začinom i piri piri začinom. Zagrejte 4 kašičice maslinovog ulja u tiganju i pržite piletinu oko 5 minuta, stalno mešajući, dok ne porumeni i ne bude skroz kuvana. Uklonite piletinu iz tiganja i stavite je na stranu.

2.

U isti tiganj dodajte puter i 2 kašike maslinovog ulja. Kad se puter istopi, dodajte crni luk i beli luk. Pržite dok luk ne postane zlatno smeđi, oko 5 minuta. Dodajte paradajz pire, mešane začine i so. Kuvajte oko 2 minuta, stalno mešajući. Zatim dodajte 800 ml vode i pustiste da voda prokljuca. Kada voda proključa, dodajte pastu. Kuvajte je oko 10 minuta ili dok ne bude al dente, povremeno mešajući.

3.

Kada je pasta gotova, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro izmešajte. Ostavite da se krčka nekoliko minuta da bi se sos zgusnuo. Vratite piletinu u tiganj, dodajte svež peršun i mocarelu. Dobro izmešajte dok se mocarela ne istopi i sve se sjedini. Poslužite odmah, dok je jelo toplo i kremasto.

4.

Uživajte u ovoj kremastoj piletini sa pastom, uz bogat ukus začina!

Alati

Bottom Shape

Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.

ZdravaIshrana.rs

Preuzmite besplatno aplikaciju za vaše mobilne uređaje

Bottom Shape

Našu aplikaciju za vaše mobilne uređaje možete preuzeti u Google Play i Apple prodavnici.

Google Play App Store
Phone VIew

Novosti

Bottom Shape

Ostanite informisani o najnovijim trendovima, istraživanjima i savetima iz sveta ishrane.
Otkrijte kako pravilna ishrana može unaprediti vaše zdravlje, energiju i celokupan kvalitet života.

Article Image
Article Image
Article Image
Article Image
Article Image

Najbolje vreme tokom dana za konzumiranje elektrolita

Elektroliti bukvalno “napajaju” vaše mišiće. To su minerali poput natrijuma,...

Opširnije
Article Image

Zašto je važno čuvati određene suplemente u frižideru

Kada je reč o održavanju svežine i potentnosti vaših suplemenata,...

Opširnije
Article Image

Zdravstvene Prednosti Kozijeg Mleka: Šta Treba Da Znate

Kozije mleko često se koristi u zemljama poput Bangladeša, Pakistana...

Opširnije
Article Image

Visokoproteinska Ishrana

Protein je ključni makronutrijent neophodan za mnoge funkcije u telu,...

Opširnije
Article Image

Enchilada Sos

Enchilada sos je srce mnogih tradicionalnih meksičkih jela, donoseći bogat,...

Opširnije
Article Image

Mediteranska salata sa spanaćem, crvenim pasuljem i mocarelom

Uživanje u zdravim i ukusnim obrocima ne mora biti komplikovano....

Opširnije
Article Image

Keto/LCHF Cezar Dressing sa Kuvanim Jajetom

Ovaj Keto/LCHF dresing sa kuvanim jajetom predstavlja savršenu alternativu tradicionalnim...

Opširnije
Article Image

Keto/LCHF Cezar Salata

Uživajte u klasičnom ukusu Cezar salate prilagođenom za Keto i...

Opširnije

Pročitajte šta naši posetioci kažu o nama

Bottom Shape

Otkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.

Ovo je neverovatno...

Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!

review-avatar

Marija Jokić

Digital Marketing Specialist

Odlična fleksibilnost

Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.

review-avatar

Jovana Sinđelić

App Developer

Jednostavno i korisno!

Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!

review-avatar

Jelena Joksimović

Protocol

Mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu i budite uvek unapred obavešteni o novostima iz oblasti zdrave ishrane.