U srcu srpske kuhinje leži jednostavna, ali neodoljiva poslastica koja pruža utočište od hladnih dana i čini svaki obrok posebnim – domaća pileća supa sa knedlama. Ova tradicionalna delicija ne samo da nas greje svojom toplinom, već nas i obasjava ukusima koji nas vraćaju u nostalgične trenutke doma i porodičnih okupljanja.
Priprema ove domaće supe nije samo proces kuvanja – to je ritual koji nas povezuje sa korenima naše kulture i prenosi nam osećaj zajedništva i topline. Odaberite najbolje sastojke i prepustite se magiji koja se rađa u kuhinji dok se mirisi i arome polako mešaju i razvijaju.
Kada se servira na stolu, svaka kašika ove supice donosi osećaj udobnosti i zadovoljstva. Sa svakim gutljajem, osećamo blagoslov tradicije koja se prenosi s kolena na koleno, donoseći nam ne samo hranu, već i priču o ljubavi, porodici i zajedništvu.
U nastavku otkrijte kako da stvorite ovu čarobnu poslasticu u vašoj sopstvenoj kuhinji i doživite radost koju pruža svaka kašika domaće pileće supe..
Ako koristite celo pile, operite ga pod mlazom hladne vode i stavite ga u veliki lonac. Prelijte ga hladnom vodom toliko da prekrije pile. Dodajte očišćenu vezu zeleni, Crni luk oljuštite, presecite ga na pola, zapecite ga na ringli i dodajte u lonac.
Kuvajte na srednje jakoj vatri dok voda ne provri, zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na laganoj vatri. Kuvajte supu oko 1 do 1,5 sat, ili dok piletina ne bude skuvana i povrće mekano.
Kada je supa skuvana, sklonite je sa ringle, izvadite meso i povrće i odložite ga sa strane, Ukoliko želite možete skuvano povrće i meso da iseckate na kockice i da vratite u supu.
Dok nam supa malo "odmara" pripremamo knedle tako što razbijemo jedno jaje u šolju za čaj, umutimo ga viljuškom, dodamo 2 kašike griza, sjedinimo sa jajetom da nema grudvica, ostavimo 5 minuta da griz upije jaje. Za to vreme smo šerpu sa supom vratili na ringlu, začinili supu začinima po želji i sačekali da supa počne da vri. Knedle vadimo kašikicom i spuštamo ih u supu koja vri, svaka knedla koja ispliva, znači da je skuvana. Taj proces je brz, uglavnom sve knedle budu skuvane za 2 minuta. Isključimo ringlu, ostavimo supu na ringli još nekih 5 minuta i supa je gotova.
Poslužite supu toplu i ugrejte i dušu i telo. Prijatno!
Pružamo vam sveobuhvatne alate za održavanje zdravog načina života, od praćenja nutritivnih vrednosti do analize vašeg BMI i informacija o aditivima u hrani.
Svinjska mast je tradicionalna namirnica koja se sve više vraća...
OpširnijeElektroliti bukvalno “napajaju” vaše mišiće. To su minerali poput natrijuma,...
OpširnijeKada je reč o održavanju svežine i potentnosti vaših suplemenata,...
OpširnijeKozije mleko često se koristi u zemljama poput Bangladeša, Pakistana...
OpširnijeU svetu slatkiša, pronalaženje zdravih, ali istovremeno ukusnih opcija može...
OpširnijeČokoladni banana hleb je savršen spoj bogatog čokoladnog ukusa i...
OpširnijeZucchini rolls sa sirom i začinskim biljem su savršeno predjelo...
OpširnijeOtkrijte iskustva i iskrene povratne informacije od ljudi koji su nam poverili svoj put ka zdravijem načinu ishrane.
Obožavam ovaj portal! Njihovi saveti o ishrani su neprocenjivi i kombinuju zdravlje sa praktičnošću. Toplo preporučujem svim ljubiteljima zdravog života!
Isprobao/Isprobala sam različite portale, ali ništa se ne može uporediti sa kvalitetom i korisnim informacijama koje nudi Zdrava Ishrana. Sada se uvek osećam informisano i sigurno u svojim odlukama o ishrani.
Zdrava Ishrana nudi vrhunske savete o ishrani. Njihovi članci nisu samo pouzdani već i veoma informativni. Ne mogu zamisliti dan bez posete njihovom portalu!